Hjem / Nyheter / Bransjenyheter / Hva er forskjellen mellom et mikrofiberhåndkle og et vanlig håndkle?

Bransjenyheter

Vi er en nasjonal høyteknologisk bedrift. For tiden er det mange typer selvvevde og samarbeidsbehandlede stoffer, inkludert mikrofiber varpstrikket håndkleduk, veftstrikket håndkleduk, korallfleece, etc.

Hva er forskjellen mellom et mikrofiberhåndkle og et vanlig håndkle?

Mikrofiberhåndklær er den siste innovasjonen innen rengjøring og tørking. Mikrofiber er en spesiell type stoff som du kan bruke til å rengjøre hjemmet, bilen eller båten. Den er laget av menneskeskapte fibre i stedet for naturlige fibre som bomull eller ull, men den har samme absorpsjonsevne som bomull fordi hver fiber er veldig tynn og lang. I motsetning til bomullshåndklær som har en tendens til å være klumpete og tunge, kan mikrofiberhåndklær komprimeres til små bunter for enkel oppbevaring etter bruk.
Mikrofiberhåndklær er laget av et spesielt stoff som kalles mikrofiber. Mikrofiber er et menneskeskapt materiale som kan veves inn i stoffer eller brukes som en individuell fiber. Den er sammensatt av mange bittesmå fibre, som hver måler mellom 0,1 og 1 mikron i diameter (et menneskehår er omtrent 75 mikron bredt).
Mikrofibre har mange fordeler i forhold til andre typer garn: de er myke og veldig absorberende; de er lette; de tørker raskt; de holder ikke på lukt som bomull gjør; og de varer lenger enn andre stoffer fordi trådene deres ikke brytes lett ned når de vaskes gjentatte ganger
Mikrofiber er laget av svært tynne tråder av fibre som er vevd inn i et stoff. Det resulterende mikrofiberhåndkleet vil være veldig absorberende og mykt, noe som gjør det flott for å rengjøre ansikt, kropp og hår.
Du har kanskje hørt at mikrofiber er bedre enn vanlige bomullshåndklær fordi det ikke holder på bakterier eller bakterier slik andre stoffer gjør (som bomull). Dette er sant - mikrofibre er laget på en slik måte at de er selvrensende; de trekker smuss bort fra hvilken som helst overflate du rengjør, slik at du ikke trenger å skrubbe så hardt!
Mikrofiberhåndklær er laget av menneskeskapte fibre, i stedet for naturlige. De to vanligste typene mikrofiber er polyester og polyamid, som begge er syntetiske materialer (sistnevnte er også kjent som nylon). Fordi disse materialene er sterkere enn bomull, kan de veves til finere tråder som fortsatt holder seg godt over tid. Dette betyr at mikrofibre har et høyere trådtall enn vanlige håndklær – og høyere trådtall fører til bedre absorpsjonshastigheter!
Mikrofiber er laget av menneskeskapte materialer, i stedet for naturlige fibre. De vanligste mikrofibrene er polyester og polyamid. Polyester er en polymer som skapes når sammensatte kjemikalier tvinges sammen i en reaksjon som kalles kondensasjonspolymerisering. Denne prosessen resulterer i lange kjeder av molekyler som kan veves inn i stoffer eller spinnes til filamenter for bruk som tråder i tekstiler (tenk på stoffet til favorittskjorten din).
Polyamid (også kjent som nylon) er en annen type polymer - et kjedemolekyl laget av repeterende enheter kalt monomerer for å danne lange kjeder kjent som polymerer:
Du bruker mikrofiberhåndklær til rengjøring og tørking, og de kan brukes om og om igjen.
Mikrofiberhåndklær er laget med en spesiell vev som lar dem absorbere vann og skitt. De kan brukes til rengjøring og tørking, og de kan brukes om og om igjen.
Mikrofiberhåndklær krever ikke spesiell pleie utover å vaske dem i vaskemaskinen som du ville gjort med alle andre håndklær.
Mikrofiberhåndklær er flotte fordi de tørker veldig raskt og ikke krever noen spesiell pleie utover å vaske dem i vaskemaskinen.
Mikrofiber er laget av et spesielt stoff kalt mikrofiber, som er vevd inn i lange tråder som ser ut som tråd. Fibrene er ekstremt tynne, men sterke og absorberende slik at de kan holde opptil fire ganger vekten i vann. Disse egenskapene gjør mikrofiber ideelle for rengjøring og tørking av overflater som biler eller båter - eller til og med fungere som provisoriske fiskeliner!
I tillegg til å være superabsorberende, er mikrofiberhåndklær også veldig myke mot huden (spesielt sammenlignet med tradisjonell frotté). Dette gjør dem ypperlige til å tørke av etter å ha gått ut av dusjen eller badekaret; men hvis du har sensitiv hud rundt øynene dine, kan det være best å ikke bruke denne typen kluter før etter barbering fordi noen mennesker har rapportert irritasjon etter å ha brukt dem kun på ansiktsområdet
Avslutningsvis er mikrofiberhåndklær et godt valg for alle som ønsker å erstatte sine gamle håndklær med noe nytt. De er enkle å ta vare på, de tørker raskt og de krever ingen spesiell behandling utover vanlig vask i vaskemaskinen.